Przepis dnia
Składniki:
Polędwica wołowa 0,4 kg
Borowik 100g
Cebula 1 szt.
Czosnek 2 ząbki
Papryczka chilii 1 szt.
Ogórek kiszony 1-2 szt.
Kwaśna śmietana 2-3 łyżki
Szczypiorek do posypania
Woda 150 ml
Koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Musztarda 2 łyżeczki
Sól, pieprz
Olej
Sposób wykonania:
Polędwicę wołową pokroić w cienkie paski. Krótko obsmażyć na oleju. Następnie przenieść do innego naczynia. Na tej samej patelni przesmażyć drobno pokrojone borowiki, papryczkę chili, cebulę oraz plasterki czosnku. Pod koniec smażenia dodać koncentrat pomidorowy oraz musztardę. Na sam koniec dodać pokrojonego ogórka kiszonego i posyp szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec dodać kwaśną śmietanę.