Przepis dnia

Składniki:

Polędwica wołowa 0,4 kg

Borowik 100g

Cebula 1 szt.

Czosnek 2 ząbki

Papryczka chilii 1 szt.

Ogórek kiszony 1-2 szt.

Kwaśna śmietana 2-3 łyżki

Szczypiorek do posypania

Woda 150 ml

Koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Musztarda 2 łyżeczki

Sól, pieprz

Olej


Sposób wykonania:

Polędwicę wołową pokroić w cienkie paski. Krótko obsmażyć na oleju. Następnie przenieść do innego naczynia. Na tej samej patelni przesmażyć drobno pokrojone borowiki, papryczkę chili, cebulę oraz plasterki czosnku. Pod koniec smażenia dodać koncentrat pomidorowy oraz musztardę. Na sam koniec dodać pokrojonego ogórka kiszonego i posyp szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec dodać kwaśną śmietanę.