Przepis dnia

Satay z kurczaka

polędwiczki kurczaka 6 szt.
kolendra świeża
mięta świeża
limonka
sezam
majonez kielecki
soja sos
czosnek
imbir
masło orzechowe
cukier palmowy
orzeszki ziemne
ananas

Przygotuj sos orzechowy: łyżkę majonezu wymieszaj z łyżką masła
orzechowego. Dodaj do smaku starty imbir oraz czosnek, szczyptę cukru i soja sos. Tak przygotowaną marynatą natrzyj polędwiczki i nadziej na patyczki drewniane. Grilluj na patelni lub w piekarniku kilka minut aż uzyskasz złoty kolor. Ananasa pokrój w
drobną kostkę i wymieszaj z miętą. Szaszłyki skrop sokiem z limonki, posyp posiekaną kolendrą oraz orzeszkami ziemnymi, podawaj z salsą z ananasa oraz sosem orzechowym, który został z marynaty.