Przepis dnia

Grillowane krewetki na soli w stylu tex-mex z grzankami czosnkowymi i sosem chilli

12 krewetek
Sól w młynku
50g majonezu
5 ząbków czosnku
1 bagietka
100g pikantnego keczupu meksykańskiego
½ pęczku kolendry
Szczypta kminu mielonego
1 limona
1 mini sałata rzymska do dekoracji

Rozgrzewamy patelnię i prószymy świeżo mieloną solą. Na gorącą sól układamy krewetki i grillujemy na dużym ogniu po 2min z każdej strony następnie zdejmujemy krewetki na gorącą patelnię dodajemy majonez i posiekany czosnek. W powstałym sosie maczamy kromki bagietki. Całość przekładamy na drugą stronę i zapiekamy w 180st do zrumienienia. Keczup mieszamy z posiekana kolendrą i kminem. Sałatę mieszamy z powstałym sosem i wykładamy na półmisek na wierzch wykładamy grzanki i krewetki. Dekorujemy siekana kolendrą i cząstkami.