Przepis dnia

Lasagne warzywna z beszamelem na bazie majonezu

upieczona dynia piżmowa
czosnek pieczony w całości
cynamon
makaron płaty lasagne
szałwia
olej rzepakowy
kozi ser
grana padano
szpinak baby
czosnek
cytryna
majonez
musztarda rosyjska

Płaty makaronowe podgotuj w osolonym wrzątku. Na patelni podsmaż posiekany czosnek, szpinak. Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. 2 duże łyżki majonezy wymieszaj z łyżką
musztardy oraz startym grana padano (ok. 75 g) Upieczoną dynię dopraw solą, pieprzem i cynamonem. Dodaj kozi ser i wszystko razem wymieszaj. Przygotuj formę na lasagne. dno wysmaruj
olejem i wykładaj naprzemiennie plastry makaronu, farsz dyniowy oraz sos majonezowy. Zakończ danie warstwą sosu majonezowego, szałwią oraz świeżo tartym serem. Zapiekaj w
piekarniku ok. 30 min. 180 st.