Przepis dnia

Puszysty omlet ze szpinakiem i pieczonym serem kozim

4 jajka
1 stołowa łyżka majonezu
Sól, pieprz z młynka
100g rolady dojrzewającej koziej
100g szpinaku
3-4 suszone pomidory z oleju
1/3 cebuli
20g masła

Szpinak parzymy wrzątkiem i mieszamy z posiekanymi suszonymi pomidorami, doprawiamy solą i pieprzem. Piekarnik nagrzewamy do 160 st. Jajka miksujemy z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem. Patelnię teflonową rozgrzewamy i nawilżamy masłem, wylewamy masę i po minucie przekładamy z ognia całość do piekarnika. Pieczemy do wyrośnięcia i zrumienienia. Ser kozi zapiekamy razem z omletem na osobnej patelni. Gotowy omlet składamy na cztery części, na wierzch wykładamy szpinak i ser kozi, całość kropimy oliwą.