Przepis dnia

Warzywa korzenne gotujemy w osolonej wodzie (tak, aby nie były zbyt miękkie), studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Do warzyw dodajemy pociętego w półplasterki surowego pora i dwa ugotowane na twardo, rozgniecione widelcem jajka. Całość łączymy majonezem, sosem curry, doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki. Udziki kurczaka czyścimy, osuszamy, skrapiamy olejem i lekko oprószamy solą oraz suchą przyprawą curry. Smażymy kurczaka na mocno rozgrzanej suchej patelni, tak aby mocno się zarumienił. Pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Następnie kroimy kurczaka w drobną kostkę i dodajemy do sałatki. Całość mieszamy. Sałatkę podajemy schłodzoną, udekorowaną świeżą kolendrą.

Składniki:
3 marchewki
2 pietruszki
1 mały seler
1 por
2 jajka
200 g udzików z kurczaka bez skóry
1 łyżeczka przyprawy curry
1 łyżka sosu curry
2 łyżki majonezu
sól, pieprz, olej do smażenia
1 mały pęczek świeżej kolendry