Przepis dnia

Polędwiczkę posypujemy solą, pieprzem, nacieramy olejem i obsmażamy po 2 minuty z każdej strony na rozgrzanej patelni. Następnie pieczemy ją 10 min. w 160 stopniach. Zostawiamy do wystygnięcia. Tuńczyka miksujemy z majonezem i sosem sojowym, doprawiamy pieprzem. Na półmisek wykładamy rukolę i plastry polędwiczki, polewamy sosem, posypujemy tartym parmezanem i dekorujemy cząstkami pomidorków i wstążkami sparzonej cukinii wyciętymi obieraczką.

Składniki:
2 polędwiczki wieprzowe
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
100 g majonezu
4 łyżki sosu sojowego
1 opakowanie rukoli
100 g parmezanu
100 g pomidorków koktajlowych
1 cukinia
sól, pieprz świeżo mielony
łyżka oleju rzepakowego