Przepis dnia

Pieczarki czyścimy, każdą kroimy na cztery części i podsmażamy na oliwie truflowej. Dodajemy sól i pieprz, mieszamy i odstawiamy, żeby odpoczęły na ciepłej patelni.
Jajka ścinamy na 2/3 wysokości. Wstawiamy do kieliszków i posypujemy pieprzem. Odstawiamy.

Przygotowujemy pastę: mieszamy majonez z musztardą, dodajemy rozdrobnione żółtka, sól, pieprz i odrobinę oliwy truflowej. Konsystencja powinna być dość gęsta. Wyciskamy pastę z rękawa cukierniczego na szczycie każdego jajka. Na górze układamy ćwiartkę pieczarki i gałązkę tymianku.

Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
4 ugotowane żółtka
kilka pieczarek
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy kremskiej
tymianek
oliwa truflowa