Przepis dnia
Mieszamy cebulę, sos kanapkowy i ostrą paprykę. Smarujemy sosem wewnętrzne części kanapki. Na obu częściach układamy poszatkowaną kapustę, a na niej plastry wołowiny. Zanim złożymy kanapkę, do środka, wkładamy jeszcze ser. Zamykamy kanapkę, smarujemy z zewnątrz masłem i opiekamy ją w grillu kontaktowym. Przecinamy i podajemy ciepłą z piklami i chipsami.
Składniki:
8 kromek dobrego chleba na zakwasie
1 łyżka drobno posiekanej cebuli
2 łyżki sosu kanapkowego
½ łyżeczki ostrej papryki
300 g dobrej jakości kapusty kwaszonej
20 plasterków peklowanej wołowiny (lub innej wołowej wędliny)
8 plastrów dobrej jakości sera szwajcarskiego z dziurami
odrobina masła
2 ogórki konserwowe
dobrej jakości chipsy ziemniaczane