Przepis dnia

Pierś z kurczaka szarpiemy widelcem i mieszamy z majonezem, sosem czosnkowym oraz zmielonymi ziarnami fenkułu. Całość solimy, doprawiamy pieprzem i dodajemy pocięty w drobną kostkę seler naciowy. Tuńczyka łączymy z sosem tatarskim, solimy, doprawiamy pieprzem i mieszamy z drobno pociętym szczypiorkiem. Pastę z kurczakiem nakładamy na białe pieczywo, a z tuńczyka na pełnoziarniste. Składamy tosty, obcinamy z nich skórki i kroimy na trójkąty. Świetnie smakują z naturalnymi chipsami ziemniaczanymi.

Składniki:
4 maślane tosty
4 tosty pełnoziarniste
2 łyżki majonezu Omega-3
1 łyżka sosu czosnkowego
3 łyżki sosu tatarskiego
100 g wędzonej piersi z kurczaka
1 łyżeczka mielonych ziaren fenkułu lub anyżu
1 łodyżka selera naciowego
100 g tuńczyka z puszki
1 pęczek szczypiorku
sól, pieprz
1 paczka dobrej jakości chipsów ziemniaczanych