Okrasa łamie przepisy

Karol Okrasa zaprasza widzów na pierwszego w tym roku wiosennego grilla. Ale tym razem nie będzie najbardziej popularnej karkówki, kiełbasy czy kaszanki. Na grill trafią ryby, a prezentowane potrawy będą lekkie i świeże. Pieczenie ryb na grillu nie jest proste, bo łatwo przypalić czy uszkodzić ich delikatne mięso. Karol pokaże, jak je zabezpieczyć i jak grillować. Ale przede wszystkim skupi się na dodatkach, czyli sosach do ryb. Bo to właśnie wiosenne dodatki sprawią, że wiosenny rybny grill może zachwycić najwybredniejszego smakosza. Jakie potrawy przygotuje nasz kucharz? Zobaczymy grillowane filety z okonia morskiego podane z sosem z roszponki, jabłek i orzechów. Będzie też makrela z sosem z jabłek, pieczonych młodych cebulek i buraczków, a także pieczonego w popiele okonia morskiego z wiosennymi zielonymi szparagami i sosem z jaj, orzechów i świeżych ziół.