Okrasa łamie przepisy

W ostatnich latach Polacy po raz kolejny okazali się mistrzami świata. Oczywiście w dziedzinie mocno związanej z kulinariami. Mało kto wie, że Polska jest trzecim producentem na świecie po USA i Chinach, ale pierwszym światowym eksporterem świeżych pieczarek. W ciągu zaledwie kilku lat pokonaliśmy najmocniejszych w tej dziedzinie na naszym kontynencie Holendrów. W programie odwiedzimy nowoczesną pieczarkarnię, a Karol pokaże jak te smaczne grzyby przygotować w niecodzienny sposób. W jednym daniu połączy w smakowitą całość tak odległe od siebie produkty jak pieczarki, jagnięcinę i czekoladę. Jak zwykle Karol przygotuje trzy dania. Pierwszym będzie pieczony łosoś z sosem z pieczarek, mleka kokosowego i szpinaku. Druga potrawa to marynowany w soku z kiszonej kapusty łosoś z marynowanymi pieczarkami i sałatą. Trzecia propozycja to ciasto z jagnięciny z pieczarkami i czekoladą. Jak będą wyglądać takie dania? Zobaczymy w programie.