Dzień dobry w sobotę
Jak nie marnować żywności? W Polsce wyrzuca się około dziewięciu milionów
ton produktów spożywczych. Najczęściej wyrzucamy chleb oraz warzywa i owoce.
Przyznaje się do tego około 40% Polaków. Powiemy jak racjonalnie robić
zakupy, na co zwracać uwagę. Zachęcimy do udziału w trwającej właśnie
"Świątecznej zbiórce żywności".
Len - roślina ostatnio bardzo modna. Ponownie odkrywamy jej właściwości dla
zdrowia i urody. Wykorzystywana nie tylko w produkcji tkanin, ale także w
przemyśle spożywczym, kosmetycznym, farmaceutycznym czy nawet w
budownictwie. Powiemy między innymi o odzieży z nowoczesnych projektów
Instytutu Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich.
zdrowia i urody. Wykorzystywana nie tylko w produkcji tkanin, ale także w
przemyśle spożywczym, kosmetycznym, farmaceutycznym czy nawet w
budownictwie. Powiemy między innymi o odzieży z nowoczesnych projektów
Instytutu Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich.
Skąd brać pieniądze na modernizację gospodarstw? PROW oferuje środki dla
tych którzy chcą rozwijać i unowocześniać produkcję żywności. Dzięki temu
programowi na polskiej wsi powstały nowoczesne gospodarstwa produkujące
żywność najlepszej jakości. Podpowiemy na co można wykorzystać te środki i
jak się o nie starać.
tych którzy chcą rozwijać i unowocześniać produkcję żywności. Dzięki temu
programowi na polskiej wsi powstały nowoczesne gospodarstwa produkujące
żywność najlepszej jakości. Podpowiemy na co można wykorzystać te środki i
jak się o nie starać.