Programy / Kulinaria / Smaki polskie / Towar de lux
  • Smaki polskie
  • Towar de lux
Włosi mają swoją prosciutto, Hiszpanie serano, a Polacy świnię złotnicką i puławską. Te polskie gatunki mają niższą produktywność, ale lepsze warunki smakowe. Czy w związku z tym opłaca się rolnikom hodowanie tych tradycyjnych polskich ras? Rolnikom nie opłaca się produkcja tych zwierząt, jeśli oddają je do dużych przetwórni. Jeśli chcemy jednak mieć wyroby dobre gatunkowo, to powinniśmy stawiać na polskie rasy. Pokazujemy również sposób przygotowania tradycyjnej wędzonej szynki.
Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Akceptuję pliki cookies z tej strony