Programy / Kulinaria / Okrasa łamie przepisy / Polskie ryby w polskim winie
  • Okrasa łamie przepisy
  • Polskie ryby w polskim winie
Ponieważ Karol w tym odcinku sięgnie po polskie ryby słodkowodne, to gotowanie ich w towarzystwie wina wydaje się najbardziej właściwe. Dlaczego? Otóż jeśli sięgniemy do najstarszych polskich książek kulinarnych, to zobaczymy, że bardzo często są tam przepisy na przygotowanie ryb w winie. Zatem w tym odcinku naszego programu Karol zaprasza widzów na polskie ryby w polskim winie. Kucharz przygotuje trzy potrawy: sandacza duszonego w białym winie z salsą z kiszonego ogórka i buraczkową kaszą, karpia smażonego na słoninie podanego na cebuli duszonej w czerwonym winie oraz lina pieczonego na ogniu.
Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Akceptuję pliki cookies z tej strony