Programy / Kulinaria / Makłowicz w podróży / Malezja – Penang
  • Makłowicz w podróży
  • Malezja – Penang
Największa i zdaniem wielu najpiękniejsza w południowo-wschodniej Azji buddyjska świątynia Kek Lok Si jest jedną z najbardziej efektownych wizytówek malezyjskiej wyspy Penang, zamieszkanej przez Malajów, Chińczyków, Hindusów i Tajów. Równie różnorodna jest miejscowa fauna i flora – egzotyczne motyle, przyprawy i tropikalne owoce. Galangal, kurkuma czy tamarynda prosto z ogrodu grają główne role podczas gotowania słynnej zupy Assam Laksa, a na plantacji owocowej oglądamy w ich naturalnym środowisku takie zamorskie smaczności jak ananas, maracuja, karunda czy indyjskie jabłka wodne. Jest też przegląd pikantnych specjałów kuchni tajskiej oraz danie główne odcinka, Sour Fish Curry, które Robert gotuje na rajskiej plaży.
Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Akceptuję pliki cookies z tej strony